P. Frešo: Stredopravé strany majú spolupracovať užšie a nie sa štiepiť

20.02.2013 Bratislava

Bratislava 20. februára (TASR) - Stredopravé strany majú spolupracovať užšie, ponúknuť alternatívu voči Smeru-SD a nie sa štiepiť. Štiepenie stredopravej scény iba pomáha sociálnym demokratom na čele s Robertom Ficom. Myslí si to predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, ktorý pre televíziu TA3 reagoval na projekt Lucie Žitňanskej a Miroslava Beblavého (obaja SDKÚ-DS) Tvoríme Slovensko.

Poslanci o ňom majú dnes hovoriť s ďalšími pozvanými hosťami v Bratislave. Frešo si myslí, že v SDKÚ-DS má každý priestor, aby sa realizoval a podieľal sa na tvorbe programu, štiepiace aktivity stredopravej scéne neprospievajú. "Vidím jediného človeka, ktorý z toho profituje a to je Robert Fico a Smer. A myslím si, že Robertovi Ficovi netreba pomáhať v tom, ako ničí ekonomickú perspektívu Slovenska," vyhlásil pre televíziu. Stredopravé strany majú podľa neho poskytnúť alternatívu a užšie spolupracovať a nie sa štiepiť. "Ľudia chcú, aby sme držali spolu a aby sme ponúkli alternatívu," poznamenal.

Predsedníčka poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská a poslanec NR SR za túto stranu Miroslav Beblavý spúšťajú sériu diskusií s názvom Tvoríme Slovensko. Projekt realizujú mimo pôdy SDKÚ-DS. "Nazvem to projekt hľadania budúcej podoby Slovenska, ktorý si vyžaduje trochu nový pohľad, politické riešenia z 90. rokov nestačia. Na Slovensku je veľa ľudí, ktorých potenciál je nevyužitý, a pritom je možno väčší než garnitúr, ktoré dnes vedú krajinu," poznamenala Žitňanská.

Prvá diskusia bude dnes. Na akciu sa chystá aj Radoslav Procházka, ktorý opustil KDH a zvažuje kandidatúru na prezidenta SR. Prísť by dnes mal aj Andrej Hrnčiar, ktorý v pôsobí v poslaneckom klube Mosta-Híd. Žitňanská považuje sériu diskusií aj za spôsob hľadania odpovedí na situáciu na pravej strane politického spektra, odmieta však, že by to bol krok smerom od SDKÚ-DS.
 

Vyberte región